En Extremt! trevlig helg med Brutalt! bra Geocaching.

I våras var det meningen att vi skulle ha kommit i väg till Uppsalatrakten för lite T5-caching men det strulade till sig och vi fick skjuta på resan. Ett nytt datum bestämdes och den 1 september packades således bilen full med utrustning och 5 goa gubbar från Bögda (Cardesjö, Challgree, Bergoberg, LuckyPolly och olofsson) gav sig av mot Uppsala. Efter ca 4 timmar i bilen var det då dags att ta oss an resans huvudmål vilket var Brutal Betong Extreme belägen vid Ramhälls gruva. Denna eminenta Geocache blev 2013 utnämnd till årets myst vilket jag har all förståelse för. 🙂 Jag har varit väldigt sugen på denna en lång tid och det var jädrans skönt att äntligen vara på plats.

grafitti

Konst vid Ramhälls gruva.

Efter lite smörgås och dricka gav vi oss på starten på denna mystery. Ganska snart var vi redo att ta oss an första uppdraget. Det hela gick fint och nu var vi på gång. För varje nytt steg stegrades nivån och det blev tuffare och tuffare.

Gänget

LuckyPolly, Challgree och olofsson.

Vi hade riktigt skoj och det blev mycket klättrande på stegar och rep innan vi stod inför det avslutande steget. Under dagen dök även Team Ese upp och hade med sig ett mycket användbart attribut. Med facit i hand hade det säkert fixat sig ändå men det visade sig att vi med hjälp av detta sparade på både kraft och tid. Det var en mycket fin firning på det avslutande steget och man kunde passa på att gunga lite när repen blev ganska ”dynamiska” då det var ordentligt högt. Team Ese som redan loggat cachen passade även han på att hänga lite rep. 🙂

ramhäll3

Selfie. 🙂

high

Högt var det.

Ett mycket bra upplägg och varierande delsteg som inte var allt för svåra gör att denna cache är en av de bästa cachingupplevelserna jag haft så här långt. 🙂 Sista firningen är helt klart en av de mäktigaste jag gjort och platsen i sig är verkligen häftig.

big wheel

The Big Wheel.

liemannen

The Grim Reaper. 😉

ljuset i tunnel

Tunnel.

Efter lite klurande och räknande blev det då dags att leta upp finalburken. Ganska snart stod vi med loggen i vår hand.

Gubbar2

5 brutala gubbar från Bögda.

Det hela tog oss ca 6 timmar att genomföra och vi hade gör sköj hela tiden. Glada och nöjda blev det en ”High Five” innan vi packade ihop och begav oss mot bilen för vidare färd till hotellet.

käkä

Gött med en kall öl efter dagens aktiviteter.

uppslakyrka

Uppsalas tjusiga kyrka.

Efter lite välbehövlig sömn och en god frukost var det så dags för lite caching igen. Vi hade dagen innan spanat in Bergets nycklar som såg ut att vara en bra gömma. Även Team Ese var lite sugen på denna och vi bestämde att vi skulle mötas upp vid parkerings-koordinaterna. Väl på plats delade vi upp oss i par och gav oss på de 3 första delstegen. 2 st nycklar hittades utan problem men den tredje lyste med sin frånvaro. Här blev det många upp och ner och omriggningar innan den tillslut kunde hittas.

nycklar1

Bergets nycklar.

20180902_095447

olofsson på G.

Sedan var det dags att ge sig på delsteg 4 som var en riktigt trevlig firning i ett närbeläget kalkstensbrott. Vi hade ett fantastiskt fint väder och det var en fröjd att hänga där och dingla ovanför det grön-blåa vattnet.

20180902_112511

Fin vy över brottet.

Ganska snart var även den sista nyckeln funnen och vi kunde plocka ihop våran utrustning och börja titta på uträkningen.

ese

Team Ese letar nyckel.

4 bra delsteg och en finurlig slutburk innebär naturligtvis en Favvopoäng på denna fina mysterycache. Efter en liten promenad var vi åter vid bilarna och vi tackade Team Ese för sällskapet och gjorde oss redo för nästa utmaning som fick bli Rasbos första 5/5:a. En ganska lättförtjänt sådan då vi tidigare fixat det verktyg som behövdes för att nå loggen. Jag passade också på att tappa min plånbok här vilket innebar en extra tur hit senare på dagen.

bergoberg

Bergoberg gör sig redo för nedfärd.

Sista cachen innan hemfärd fick bli Jakten på den försvunna cachen även denna en 5/5:a. Vi betade av stegen i ganska rask takt och det var en betydligt lättare utmaning än vi trott. Kan erkänna att det var ganska skönt då man var lite sliten från gårdagens aktivitet. Hur som helst var det lagom många delsteg med bra variation och en liten kluring på slutet och det betyder en given Favvo-poäng.

40524723_2184305898309477_226475657037611008_n

Jakten på en försvunnen cache.

träd

LuckyPolly fixar en ledtråd.

Image1

Tjusig skugga. 😉

Efter vi signerat slutburken på denna myst var det dags att börja tänka på hemresan. Är nog första gången jag loggat 3st 5/5:or samma dag så det kändes skönt att få vila lite i bilen på vägen hem. 🙂  Kan bara säga att det blev en toppenhelg i Uppsalatrakten med fint väder, häftiga gömmor och trevligt sällskap. Roligt att Team Ese ville hänga på oss och cacha lite också. Vi hör av oss nästa gång vi är i krokarna Mikael. 🙂 Stort Tack! CO:s och gänget för gött teamwork dessa 2 dagar.

Som vanligt finns en liten filmsnutt. Denna från vårat besök vid Brutal Betong Extreme.

Annonser
Categories: GEOCACHING | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

GEOÖLAND

En blogg om våra geocacheäventyr på Öland och resten av världen.

Djurets Blogg

Geocaching och andra äventyr

Halléns Geocachingäventyr

Det händer alltid något oväntat....

Myrhammar

Life is an adventure!

BandLEngstrom

Om våra resor och geocaching upplevelser

%d bloggare gillar detta: