Hällekis

Den 22 april 2018 höll jag på och påtade lite i trädgården på morgonen. Kikade lite på väderprognosen för kvällen och det hela såg ju riktigt bra ut. Kontaktade således en kompis i Lidköping och hörde om inte han va sugen på lite klättring framåt kvällen och visst var han det. 🙂 En ny repbroms var tydligen inköpt och lusten att testa denna var stor så ett besök på någon bergvägg var ju önskvärd. Vi bestämde snabbt att mötas upp i stenbrottet i Hällekis på kvällskvisten. Så jag packade nya kameran, drönaren och klättergrejor och gav mig lite senare av mot Kinnekulle.

20180422_180857

Vy från ankarplatsen

20180422_153953

På väg upp mot ankarplatsen.

Väl på plats for vi upp och ner på bergväggen och testade lite olika sätt att repklättra. Kändes härligt att hänga där på väggen och gunga lite. 🙂 Passade även på att testa min drönare och fick faktiskt lite fina bilder innan minneskortet va slut. (Hade glömt att radera tidigare film. )

20180422_153212

Väggen.

Efter en mycket fin kväll i stenbrottet riggade vi av och begav oss mot våra fordon för hemfärd. Väl hemma vid datorn insåg jag att jag filmat med inställningen ”Protune” med min GoPro. När jag läst på lite vad detta innebär förstod jag att detta är något jag inte är bra på. Det hela innebär att filmen blir väldigt tunn på färg och kontrast men ger stora möjligheter till redigering. Då jag är kass på att editera färger osv. kommer jag välja standard inställning nästa gång. Hur som helst fick jag nu möjlighet att testa nya kameran (Hero Session 4) och min drönare (Phantom 3 Standard) och resultatet finns nedan.

 

 

 

Annonser
Categories: GEOCACHING | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

GEOÖLAND

En blogg om våra geocacheäventyr på Öland och resten av världen.

Djurets Blogg

Geocaching och andra äventyr

Halléns Geocachingäventyr

Det händer alltid något oväntat....

Myrhammar

Life is an adventure!

BandLEngstrom

Om våra resor och geocaching upplevelser

%d bloggare gillar detta: