Film-klipp.

Då jag tycker det är skoj att klippa ihop lite filmsnuttar från våra små äventyr så har jag nu skaffat en lite bättre dator för att göra det hela lite roligare.

20171210_105037

Lite mera kraft.

Med bättre processor så blir ju realtidsbearbetningen betydligt trevligare.

20171210_105529

Sony Vegas.

Har testat att jobba med 2.7k i upplösning och det fungerar riktigt bra. 🙂

Jag har ju tidigare filmat med en GoPro Hero (den billigaste modellen) samt en Sony HDR-AZ1. Tycker båda kamerorna har fungerat bra bortsett från när ljusförhållandena har varit dåliga. Sony kameran är betydligt bättre i mörker men resultatet är inte helt bra. Har nu skaffat en GoPro Hero Session som skall vara lite bättre och även klarar 1080p 60fps. Jag vet att denna kameran inte är en av de bästa GoPro men den kommer absolut att vara bättre än den gamla. Det smidiga formatet och prislappen gjorde att jag valde just denna.

20171210_110311

GoPro Hero Session en riktigt smidig kamera.

Actionkameror är som sagt riktigt usla vid dåliga ljusförhållanden och även de dyrare modellerna presterar dåligt i mörker. Jag började således kolla lite efter olika lampor på nätet och efter lite sökande hittade jag en lampa (Qudos) som enligt tester skulle vara riktigt bra. Då jag fann en kopia som hade ett betydligt trevligare pris så föll valet på denna. Har bara testat lite här hemma men den lyser riktigt starkt och vi får hoppas att den fungerar bra.

20171210_112211

Qudos-kopia med 3st T6 Dioder.

När vi besökt gruvor och bergrum har jag använt en Biltema bygghjälm med 2st T6 zoom-lampor och tyvärr har inte ljuset inte varit starkt nog för att ge bra filmresultat. Då spännet på hjälmen nyligen gick sönder köptes en ny. Nu fanns det bara blå och gul att välja på och en blå fick det bli då man inte vill se ut som Byggare Bob. 🙂 När jag höll på och forskade lite i olika lampor fann jag en modell som skulle vara väldans ljusstark och efter att ha kikat på diverse reviews och youtube-klipp beställdes sedan 2st av denna lampa. Lampan heter Lume Cube och skall enligt spec leverera 1500 lumen. Lite skoj är att den går att styra via bluetooth med mobilen och det går att använda den som slav-blixt vid fotografering. Många reviewer tycker att den ger ett för kallt ljus men vid ex. Urban Exploration spelar det nog inte någon roll. Ljuset är grymt starkt och jag tror det kommer att fungera fint vid kommande små utforskningar. 🙂

20171210_111735

Min Grottutforskarhjälm. 🙂

För att få till lite roligare kameravinklar i kommande filmer så har jag köpt diverse tillbehör. Kan rekommendera att ta en titt på Teknikmagasinet där dom har GoPro-prylar till mycket bra priser.

20171210_110509

EGO-Pinne.

20171210_110959

EGO-Arm. 😉

För att få till lite mer spektakulära vinklar är ju en drönare riktigt bra. Har en Phantom 3 Standard som tyvärr varit i luften alldeles för lite pga. ett kompass-fel. Den fick skickas iväg på service och det tog ett bra tag innan jag fick tillbaka den. Nu har jag uppgraderat den med en Antenn Booster och en lite kraftigare hållare till mobiltelefonen så nu är jag sugen på att komma igång och flyga. Vi får se om jag vågar testa VR-glasögonen. 😉

20171210_113134

Phantom 3 Standard.

Nu längtar man efter att komma iväg på lite äventyr och införskaffa lite nytt filmmaterial att jobba med men antar att det lär dröja fram till vårkanten. I brist på nytt klippte jag ihop en liten trailer för min YouTube-kanal. Renderings-inställningar för att få till bästa kvalitet på Tuben är en djungel men jag tror jag har hittat ett format som är hyfsat bra. Bilderna nedan visar vilka inställningar jag har haft när jag renderat denna film i Sony Vegas.

1

Two-pass skall tydligen ge lite bättre kvalité.

2

Ljudinställningarna.

3

Renderingskvalité.

4

Projektinställningar.

Trailer.

Annonser
Categories: GEOCACHING | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

GEOÖLAND

En blogg om våra geocacheäventyr på Öland och resten av världen.

Djurets Blogg

Geocaching och andra äventyr

Halléns Geocachingäventyr

Det händer alltid något oväntat....

Myrhammar

Life is an adventure!

BandLEngstrom

Om våra resor och geocaching upplevelser

%d bloggare gillar detta: